Wednesday, April 15, 2009

Vertrouwen in Chinese Thee


Thee kopen op het internet blijft een gok voor velen, nog meer dan het geval is bij andere producten denk ik, behalve dan dat de prijzen wat lager liggen dan. Het kopen van een MP3 speler is denk ik een stuk makkelijker, als je weet welk product je wil kun je de prijzen vergelijken van de verschillende websites die dat model aanbieden en dan blijft er alleen nog een vraag over of de aanbieder betrouwbaar is. Is het een nep product en/of zal je uberhaupt wel iets opgestuurd krijgen nadat je geld hebt overgemaakt?

Met Chinese thee is het zo dat je van elke soort een hele goedkope variant hebt en een hele dure. Neem bijvoorbeeld Longjing thee, misschien wel de meest beroemde groene thee, je kunt het kopen voor de een 5 euro per halve kilo maar ook voor 500 euro per halve kilo. Natuurlijk spreken bepaalde feiten zoals de afkomst, de tijd van de pluk, de graad, etc wel een rol. (ervan uitgaande dat de aanbieder eerlijk is) en de foto zal ook het een en ander kunnen vertellen. Toch is het grotendeels een kwestie van vertrouwen. Vertrouwen dat de prijs die je betaald overeenkomt met de kwaliteit van de thee.

In veel gevallen is het voor ons ook niet makkelijk om dat te bepalen, daarom gaan we het liefst direct naar de plantage en ontmoeten de theeverbouwers, zoals we onlangs konden doen met de nieuwe Lushan thee. In dat geval weet je zeker dat de thee authentiek is. In het geval van Longjing thee is dit een stuk ingewikkelder, dit omdat Longjing een zo gecommercialiseerde thee is dat het wemelt van de namaak longjing en de tussenpersonen die hun graantje mee willen pikken. Dit is alleen te voorkomen als je een directe connectie hebt met de thee verbouwers of als je president bent van China (wat ook zeker niet aan te raden is)


Ons idee is dat goede service and eerlijkheid de beste manier zijn om klanten te behouden en we zullen ons de komende maand inzetten om authentieke goede Longjing te verkrijgen voor een betaalbare prijs in de tussentijd kunt u genieten van de heerlijke Lushan Wolk Mist die echt dik in orde is.

No comments:

Post a Comment